torsdag 27 mars 2008

Alltomstockholm intervjuar



Muffverkstad, föreläsningar, workshops och en utställning med 100 avgjutna vaginor – den 29 mars firas Vaginadagen 2008, även kallad V-Day, stort på Teater Pero. Vi ringde upp projektledaren Eva Smoczynski, informatör och genusvetare.

Varför ska man besöka Vaginadagen?

- Ja, varför ska man inte komma? (skratt) Vi har de fantastiska Vaginamonologerna, du får lära dig massor av saker, göra din egen muff… och så går intäkterna till bra saker, kvinnojourer och en internationell fokusfråga, i år är det kvinnor som drabbades hårt av orkanen Katrina i USA.


"Göra din egen muff", vad innebär det?

- Lena Mobrandt leder en workshop där kan man använda massor av olika material och pyssla ihop sin egen muff, vagina eller vad man vill kalla den.



Läs hela intervjun här.


Text av Kalle Asplund
Foto av Susanna Petersdotter

2 kommentarer:

Anonym sa...

Borde inte USA ha råd att hjälpa sina egna medborgare, med tanke på hur mycket pengar de spenderar på krigsföring?

Finns ju andra länder som har en markant sämre möjlighet att hjälpa sina utsatta kvinnliga medborgare, titta på hur det ser ut i irak sedan USA invaderade till exempel.

//Alex

V-DAY STOCKHOLM 27/3 2010 sa...

Jag håller med, de borde de verkligen ha, pengar som V-Dayrörelsen har samlat in de sneaste 10 åren motsvarar vad USA spenderade på Irakkriget var 10:e minut 2004. Men tyvärr existerar det inte en gemensam pott som sprids jämnt över hela USA. Speciellt i tider av katastrofer. V-Day vill bidra till arbetet som krävs kring klimatförändringarna. Därför är fokusfrågan 2008 New Orleans och södra bukten.

V-Days fokusfråga 2007 var kvinnor i krigszoner.

/Eva Smoczynski