torsdag 29 april 2010

C R E A T I V E
F E M I N I S M

Hösten 2008 startade sveriges första feministiska projektledarutbildning Creative Feminism av Ingesunds Folkhögskola i samarbete med Arrangemangsföreningen Galaxen. Under de första två åren har föreläsare som Gudrun Schyman, Berit Ås och Maria Sveland föreläst. Studenterna har arrangerat festivaler, föreläsningsturnéer och kulturnätter. De har jobbat med projekt på uppdrag av Miljöpartiet, alltomjämställdhet.se, Reaktor Sydost och Queertopiafestivalen, samt startat tjejjour, gjort jämställdhetsprojekt i Arvika, startat tidningar och fanzines. Studenterna har varit på riksdagen, regeringskansliet, samt EU-parlamentet och EU-kommissionen i Bryssel.


Creative Feminism är en kreativ och feministisk projektledarutbildning som vänder sig till alla som är intresserade av att göra feministiska projekt och skapa sig någon slags försörjning av det. Utbildningen sträcker sig över ett år med möjlighet till ett halvårs praktik efteråt. Utbildningen är en fokhögskolekurs på Ingesunds Folkhögskola i Arvika och är CSN-berättigad.


Utbildningen innehåller projektteori, ekonomi, finansiering av projekt, marknadsföring, ledarskap, processledning, idégenerering, feministisk teori, seminarium, genus, queer och mycket mer. Studenterna lär sig modeller och verktyg för att leda sig själva och andra till att förändra mer och effektivare och vi diskuterar och ifrågasätter normer, samhälle, ledarskap, projekt mm ur ett feministiskt perspektiv.


Hösten 2010 startar ett nytt team i Arvika som är sugna på att förändra världen. Samtidigt jobbar utbildningsledningen med att utveckla och expandera. Nästa steg är att inta den kungliga hufvudstaden med studiecirklar i feministisk projektledning och visionen är att starta en systerutbildning.

Vill du ansöka till Creative Feminism redan i höst?
Sista ansökningsdatum är 15 maj
-----------------------------------------------------------------------
Vill du ha mer info om framtida projekt och studiecirklar i Stockholm?

Inga kommentarer: