lördag 14 februari 2009

Tips


Feminism och sexualpolitik i södra Afrika

Kristina Ljungros, nyvald ordförande i RFSU Stockholm, arbetar till vardags på Forum Syd. Hon kommer att berätta om sina vistelser i södra och östra Afrika och hur hon upplevt genusrelationer och feministisk kamp i de länder hon besökt.

Gunilla Jägeberg har nyligen gjort sin socionompraktik på en kvinnoorganisation i East London i Sydafrika. Hon kommer att berätta om arbetet med våld mot kvinnor, hiv-prevention och feministiskt självförsvar inom de projekt hon var delaktig i där.

Hur: Gratis för medlemmar, annars 40:-.

När: måndag 16 februari, 18.00- 20.30 med fikapaus

Var: RFSU Stockholms lokaler på Eriksbergsgatan 46,
i föreläsningssalen på plan ett.

DR Kongo, fakta och filmvisning

Ulf B Andersson, redaktör för vår medlemstidning Sexemplaret, kommer att ge en historisk bakgrund till konflikterna i DR Kongo. Som ni kanske vet har RFSU Stockholm ett samarbete med en hälsoorganisation i östra DR Kongo och landet är också fokusområde för årets upplaga av V-day.

Vi kommer att visa en film som visar den akuta situationen för kvinnor som utsatts för våldtäkt och sexuellt våld som en del i krigsföringen.

Vi kommer även att informera om hur ni kan hjälpa till att uppmärksamma DR Kongo här i Stockholm under internationella kvinnodagen den 8 mars som infaller några dagar senare.

Hur: Gratis för medlemmar, annars 40:-.
När: Onsdag 4 mars, 18.00- 20.30 med fikapaus.
Var: RFSU Stockholms lokaler på Eriksbergsgatan 46.

Inga kommentarer: